460327207510922
Meer Gratis Producten Ontvangen?

Page content

Wat Zijn Gratis Diensten?

Wat Zijn Gratis Diensten?

Gratis Diensten Herkennen en Weten Wat Ze Betekenen

Hoe kan je optimaal profiteren van de aangeboden gratis diensten?

wat zijn gratis diensten en hoe ze herkennen

Gratis Diensten kan je overal terugvinden. Je moet ze gewoon leren herkennen en weten wat ze voor jou kunnen betekenen. Bijna elke firma biedt op één of andere manier wel gratis diensten aan.

Wat zijn gratis diensten?

Gratis diensten is eigenlijk bijna alles wat je gratis krijgt maar wat geen voorwerp is. Een handeling die voor jou gedaan wordt zonder dat je er iets voor hoeft te betalen. Gratis offertes is een onderdeel van de gratis diensten groep.

Een helpdesk waar je naartoe kan bellen als je bepaalde problemen hebt met een dienst of product is bvb ook een gratis dienst. Een gratis service die geleverd wordt van het bedrijf naar de klant toe.

En je zou er versteld van staan als je moest weten hoeveel je al gebruik gemaakt hebt van een gratis dienst. Om nog een voorbeeld te geven, je koopt iets online en je krijgt er gratis levering bij. Deze gratis levering is een dienst waarvoor je niet hoeft te betalen.

Overzicht

Gratis diensten in de vorm van gratis offertes!

Men kan zich natuurlijk afvragen, waarom zou een firma zich bezig houden om zijn diensten gratis aan te bieden? Maar je moet het op een andere manier bekijken. Eén van de diensten die het meest worden aangeboden zijn ongetwijfeld de gratis offertes.

We nemen deze offertes voor vanzelfsprekend, maar het is wel degelijk een dienst die ons gratis aangeboden wordt. In de meeste gevallen kan je deze offertes simpelweg online aanvragen. Je vult dan gewoon de gevraagde informatie in en je krijgt dan al snel tot makkelijk 5 gratis offertes opgestuurd via email.

Hoe kan je nu het best gebruik maken van deze gratis dienst? Ben je op zoek naar een firma of een persoon die een bepaalde klus of karwei moet komen uitvoeren. Dan kan je best zoveel mogelijk van deze gratis offertes aanvragen. Je kan deze dan vergelijken om te zien welke de goedkoopste is of diegene die jou het meest aanspreekt. Je hebt dus veel meer keuze en staat sterker bij de prijsbespreking van het uit te voeren karwei

De dienst van de gratis levering

Iedereen heeft ooit al wel eens iets besteld of gekocht dat gratis aan je deur geleverd werd. Die gratis levering was natuurlijk een extra dienst waarvoor je niet hoefde bij te betalen. Want een pakketje met de post leveren kost al snel ongeveer 5 euro tot enkele tientallen euro’s voor grotere pakketten.

Je krijgt deze dienst natuurlijk gratis aangeboden omdat je in de meeste gevallen voor een bepaald bedrag besteld hebt. Of je gebruik gemaakt hebt van een actie waarbij de levering gratis was gedurende een bepaalde tijdspanne. Het is soms zelfs zo, dat we tijdens het bestellen van een voorwerp, vergeten dat we er nog verzendkosten moeten bijbetalen. Veel online winkels verrekenen zelfs de verzendkosten in hun prijs omdat ze niet willen dat hun klanten op het einde van de afrekening ineens extra kosten moeten betalen voor de verzending.

Zo zie je maar dat we veel meer gebruik maken van deze gratis diensten dan dat we zelf weten. En dat ze overal rondom ons zijn, maar dat we ze in de meeste gevallen niet zien.

Gratis installaties

Nog zo een mooi voorbeeld van een gratis dienst die we regelmatig tegenkomen. Het gratis installeren van allerlei apparaten of programma’s. Hoeveel acties zijn er niet van Belgacom of Telenet waarbij de installatie gratis is als je jaarabonnement neemt of dergelijke.

Ook bij verschillende programma’s kan je een gratis installatie krijgen. Koop de nieuwste upgrade van het model en de firma of verdeler zal het helemaal voor jou installeren. Of koop een bepaalde software en krijg er gratis de installatie bij.

Waarom zijn deze diensten gratis?

Er is natuurlijk een reden waarom de meeste van deze diensten gratis zijn. Waarom zou een firma zich bezig houden om helemaal gratis een prijsberekening te maken voor jou. De tijd die erin gestoken wordt en het personeel dat bvb de offerte moet opmaken kosten natuurlijk geld. Dus waarom dit dan aanbieden als een gratis dienst?

Het gaat er natuurlijk om dat men zoveel mogelijk klanten kan lokken hiermee. Is dat slecht voor ons? natuurlijk niet. Het is niet omdat iets gratis is dat het daarvoor ook slecht zou zijn. Wij gaan bvb die gratis offerte alleen maar opvragen omdat we er interesse in hebben. We zijn van plan om in de (nabije) toekomst werken laten uit te voeren en we zouden graag weten wat ons dat ongeveer zou kosten.

Dankzij deze gratis diensten krijgen we nu de kans om bij verschillende leveranciers of bedrijven een prijsbestek te laten maken. Door deze dienst gratis aan te bieden lokken deze bedrijven of leveranciers mogelijke nieuwe klanten. Het is dus wel degelijk een win-win situatie.

Hoe profiteren van gratis diensten?

Het zou natuurlijk te zot zijn om geen gebruik te maken van deze gratis diensten! Sterker nog, we gaan zelfs leren om ze tegen elkaar uit te spelen. Veel mensen weten nog altijd niet hoe ze optimaal kunnen genieten van gratis diensten.

De meesten onder ons zijn blij dat we kunnen gebruik maken van een gratis dienst. We gaan dus ook niet kijken hoe we nog meer kunnen profiteren van onze gratis aangeboden dienst. We nemen wat we krijgen en gaan verder, terwijl we beter eens bekijken wat we nog kunnen doen.

Zo zie je vaak dat mensen gratis offertes opvragen, ze krijgen dan van 5 verschillende bedrijven offertes en kiezen de goedkoopste eruit om mee aan de slag te gaan. Je zou denken dat dit perfect gedaan is, maar het kan beter. Je kan ervoor zorgen dat de goedkoopste prijs nog goedkoper wordt.

We doen het al jaren als we gaan kijken voor een lening om een huis te kopen. We gaan naar verschillende banken om te kijken welke de goedkoopste is. We krijgen dus eigenlijk verschillende offertes. Hebben we éénmaal de goedkoopste bank gevonden! Dan nemen we die goedkoopste offerte en gaan er weer mee naar alle vorige banken.

Door te zeggen dat we elders zullen gaan omdat het goedkoper is, wordt ons meestal een offerte aangeboden die weer net iets goedkoper is dan de vorige offerte. Hiermee kan je dan wederom naar de volgende gaan om te zien wat hun laagste prijs is. Dit doe je net zolang tot alle leveranciers of bedrijven niet meer goedkoper kunnen. En je gaat dan gewoon met de goedkoopste in zee.

Je zal versteld staan hoeveel je nog gaat besparen op je "zogezegde" goedkoopste offerte. Er wordt gezegd dat je met wat geluk en volhouding tot 30% goedkoper kan gaan. Het is dus echt de moeite om hier wat voor rond te lopen.

Dit kan je ook doen bij gratis leveringen. Het product kan misschien in beide winkels even goedkoop zijn, maar in de ene winkel is de levering gratis. Gebruik dit argument om toch nog wat van de prijs af te krijgen bij de andere winkel. In veel gevallen lukt deze strategie en kan je er toch enkele procentjes afkrijgen.

Besluit

Maak gebruik van de gratis diensten die overal worden aangeboden. Wees er zeker niet bang van, ze dienen niet om jou te misleiden, wel om jou te lokken. Raap de moed bij elkaar en onderhandel nog eens extra over de prijzen of condities. Ze hebben jou gelokt, dus laat ze maar extra zweten als ze jou als klant willen.

Gratis diensten zijn er grotendeels als extra overtuigingskracht in de hoop dat jij voor die desbetreffende firma zal kiezen. Je hoeft daarom zeker niet te denken dat je je laten vangen hebt door mooi aanbiedingen of praatjes. Integendeel, jij hebt mooi onderhandelt om ervoor te zorgen dat jij als klant ook koning bent.

Als afsluiter van dit toch wel lang geworden bericht. Een voorbeeld dat iedereen kent en dat vaak over duizenden euro's gaat. Toch spelen we allemaal het spelletje alsof het niets is. En dan heb ik het over de aankoop van een wagen. Ga maar eens naar het autosalon en kijk eens hoe veel je dan los kan krijgen aan kortingen of extraatjes voor je wagen.

Doordat alle verdelers op hetzelfde ogenblik aanwezig zijn kan je echt gaan onderhandelen om zo tot supercondities te komen. Je zal nooit je wagen zo goedkoop kunnen kopen als tijdens het autosalon.

Onthoud dat je de waardevolle klant bent en dat leveranciers en firma's tegenwoordig heel ver gaan om jou als klant te kunnen binden. Wees niet te verlegen om hier gebruik van te maken, en voel je vooral niet schuldig als je onderhandelt. Uiteindelijk maken ze nog altijd winst aan jou hoor! Het is nu alleen jij die bepaalt hoe groot die winst mag zijn.

Wat zijn gratis diensten? Hoe kan je optimaal profiteren van alle gratis diensten rondom ons! #gratis #diensten #korting #offertes

 

    Comment Section

    0 reacties op “Wat Zijn Gratis Diensten?

    Plaats een reactie


    *